Terug naar overzicht

Mag ik deze dans van u - inclusiedansproject in Zaamslag

fotograaf Joris Jan Bos

Voor het inclusiedans-project 'Mag ik deze dans van u', dat 18 februari om 14.00u in De Molenhof in Zaamslag van start zal gaan, zijn wij op zoek naar mensen die het leuk lijken om mee te dansen met een groep ouderen (cliënten) van dit verzorgingstehuis. Inclusiedans is een dansvorm waar mensen, jong of oud, met- of zonder fysieke beperking, samen dansen. Iedereen danst volgens zijn of haar eigen mogelijkheden.

Mag ik deze dans van u

Genieten van prachtige muziek, bewegen op muziek, kijken naar dans en zelf dansen. Dat is waar wij in dit dansproject mee aan de slag willen gaan, met cliënten van De Molenhof én andere geïnteresseerden. We starten dit project 18 februari met een kick-off bijeenkomst waarbij we u trakteren op een muzikale dansvoorstelling vol vrolijkheid en energie. En bent u na de voorstelling enthousiast geworden? Dan bieden we u de mogelijkheid om vanaf 22 februari deel te nemen aan een wekelijkse serie danslessen op woensdagochtend, waar we met de professionele dansdocente Jesca Donken in De Molenhof mee zullen starten. 18 februari geven we u na de voorstelling alle verdere informatie over hoe u vanaf 22 februari zelf mee kunt dansen in een groep waarbij mensen met én zonder fysieke beperking samen dansen. Uiteraard rekening houdend met uw eigen fysieke mogelijkheden en interesses. Want op aangepaste wijze dansen, ook als het lichamelijk bijna niet meer kan, dat is voor iedereen mogelijk!

Kick off: 18 februari 2017 en verdere planning

Wij nodigen u dus allereerst van harte uit om te komen kijken en luisteren naar muziektheater PRA op zaterdag 18 februari van 14.00 tot 16.00u in de zaal Het Stropievat in De Molenhof Zaamslag, Molenstraat 14. PRA maakt prachtige dans- en muziekprojecten voor en met ouderen. De toegang is gratis, koffie/thee inbegrepen. Meld u zich wel uiterlijk 15 februari aan via dansdroom@dezb.nl. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar Barbara Audenaert via 0118-654000.

Enthousiast geworden tijdens de kick-off? Doe dan op 22 februari van 10u-11u mee aan de introductieles om te ervaren of u het leuk lijkt om zelf mee te dansen. Dit verplicht u nog tot niets. De serie lessen vindt daarna plaats op de volgende data: 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4 en 12/4, steeds van 10u-11u. Deelname hieraan is ook geheel kosteloos. Tijdens sommige lessen worden op discrete wijze enkele filmopnames gemaakt, waar een korte dansfilm van zal worden gemaakt. Deze zal tijdens een feestelijke slotpresentatie op 22 april 's middags worden vertoond aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden. 

Aanleiding

Los van elkaar hebben dansliefhebbers Jonna Dorst en Violetta de Rooij, beiden actief in de zorgsector, via het project JOUW DANSDROOM een aanvraag ingediend om een dansproject met minder validen tot stand te kunnen brengen. Voor Jonna was het inclusie-idee belangrijk, dus dat mensen met én zonder lichamelijke beperking samen met elkaar kunnen dansen. Voor Violetta was het vooral belangrijk de bewoners met interesse in muziek/dans van De Molenhof, te laten ervaren wat zij zelf op dit gebied nog kunnen. JOUW DANSDROOM is een jaarlijks initiatief van Stichting DanZee i.s.m. ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, waarbij Zeeuwen zelf een dansdroom (danswens) kunnen insturen en waarbij de winnende dansdroom vervolgens met tips en budget wordt gerealiseerd. Ook in 2017 wordt een nieuwe Jouw Dansdroom georganiseerd. Houd deze website of Facebook.nl/dansinzeeland in de gaten voor meer info.

Tweet 0 keer gedeeld op Twitter